Lees meer

Werkgebied gebiedsontwikkeling

Gebiedsontwikkeling is een complex proces waar veel verschillende opgaven uit de fysieke leefomgeving samen komen. Met onze brede kennis en ervaring ondersteunen we onze opdrachtgevers bij vraagstukken om tot duurzame en haalbare oplossingen te komen.

Hierbij is de participatie van belanghebbenden en marktpartijen voor ons vanzelfsprekend. De kwaliteit van de leefomgeving is dan ook een gedeelde verantwoordelijkheid en een gedeeld belang. De vraagstukken binnen dit werkgebied zijn zeer uiteenlopend: van de ontwikkeling van nieuwe woningbouw tot het opstellen van diverse beleidsstukken en van het verduurzamen van bedrijventerreinen tot procesmanagement. We doen dit altijd op een toekomstbestendige manier en spreken dan ook van duurzame gebiedsontwikkeling.

We zoeken daarbij altijd de verbinding met de stakeholders om de gezamenlijke waarden helder te krijgen. Met deze input komen we met waardevolle voorstellen waarbij we de financiële haalbaarheid uiteraard in beeld hebben.

Onze diensten

Onze specialisten op gebied van gebiedsontwikkeling kunnen op verschillende manieren en niveaus ingeschakeld worden, uiteraard ook gecombineerd met de werkgebieden openbare ruimte en duurzaamheid. Daar leggen wij de verbinding.

Consultancy

 

Gebiedsontwikkeling is een complex proces waar veel opgaven samen komen. Onze Adviseurs Gebiedsontwikkeling hebben brede kennis en ervaring, waardoor we in staat zijn om onze opdrachtgevers optimaal kunnen ondersteunen, en tot een duurzame, haalbare en toekomstbestendige oplossing te komen.  

 

De vraagstukken waar onze adviseurs aan werken zijn zeer uiteenlopend: van de verduurzaming van bedrijventerreinen tot de ontwikkeling van nieuwe woningbouw. Dit doen ze in de rol van Procesmanager, Projectleider of Beleidsmedewerker.

 

We zoeken daarbij altijd de verbinding met de stakeholders om de gezamenlijke waarden helder te krijgen. Met de verzamelde input komen we met waardevolle voorstellen waarbij we de financiële haalbaarheid uiteraard in beeld hebben. Zo heeft onze opdrachtgever altijd zicht op het eindresultaat in al haar facetten.

Jeroen Mol

Strategie

 

Gebiedsontwikkeling creëert ook nieuwe behoeften op het gebied van strategie en beleidsvorming.

 

Wij ondersteunen onze opdrachtgevers bij het analyseren van complexe besluiten, het uitstippelen van een strategie en het maken van beleidsdocumenten. Met onze kennis van bestuurlijke besluitvorming kunnen we onze klanten gedurende het hele proces van dienst zijn; van het gesprek met stakeholders tot de fase van besluitvorming door bevoegde bestuursorganisaties.

Gebiedsontwikkeling strategie

Projectmanagement

 

Bij de realisatie van projecten op het vlak van gebiedsontwikkeling, maken wij de verbinding tussen het beleidsproces en de uitvoering.

 

Met de organisatie van een gedegen kick-off krijgen wij op tafel waar het echt om gaat en formuleren wij een passende aanpak. Tijdens de uitvoering hebben we oog voor de dynamiek bij overheden en zorgen we er voor dat de stakeholders steeds goed worden meegenomen in het proces. Want alleen door samen te werken komen we verder. Zo werken we vanuit vertrouwen en met aandacht voor elkaar, naar een succesvol eindresultaat. Of dit nu een vraagstuk op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling is, een concreet project op het gebied van vastgoedontwikkeling is, of een samenwerkingsproject in het Caraïbisch gebied is; het maakt ons niet uit. Voor ons is elk vraagstuk uniek en wij gaan er daarom vol passie mee aan de slag.

projectmanagement gebiedsontwikkeling

Capaciteitsvraagstukken

 

Tijdens een project met betrekking tot gebiedsontwikkeling kan er in een organisatie een capaciteitsprobleem ontstaan. Om dit probleem op te lossen zijn onze adviseurs voor (tijdelijke) ondersteuning intern inzetbaar bij onze klant.

 

Als extra capaciteit inderdaad de oplossing is, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Door goed naar de vraag van onze klant te kijken, weten we welke expert nodig is om de juiste ondersteuning te bieden. Onze projectleiders, projectmanagers, omgevingsmanagers en adviseurs zijn de schakel met onze organisatie en ons netwerk. Hierdoor is er ontzettend veel kennis beschikbaar en komen we samen tot de beste oplossing. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

Capaciteitsvraagstukken gebiedsontwikkeling

Aan de slag met gebiedsontwikkeling?

Op dit moment zijn we niet direct bereikbaar. Laat een bericht achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of, mail ons op info@bindddd.nl

Aan de slag met gebiedsontwikkeling?

Op dit moment zijn we direct bereikbaar. We bespreken graag de mogelijkheden!

Call to action

Gerelateerde cases

logo

Omgevingsmanagement bij Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat
logo

Woondeals Provincie Overijssel

Provincie Overijssel
logo

Versterken en verduurzamen schoolgebouwen

Nationaal Coördinator Groningen

Is dit een uitdaging voor jou?