Lees meer

Werkgebied duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed begrip. In het algemeen kun je zeggen dat duurzaamheid altijd te maken heeft met de lange termijn. Voor ons betekent het dat we altijd een oplossing toepassen die ook op de lange termijn goed uitpakt. Zo is duurzaamheid bij ons verweven in al onze vakgebieden; van beleidsvorming in de energietransitie, een ontwerp voor gebiedsontwikkeling tot het contract of bestek voor de openbare ruimte.

We zijn ook werkzaam in het werkveld van energietransitie. Het doel is beperken van de CO2-uitstoot en daarvoor werken wij aan nieuwe duurzame energievoorzieningen. Deze transitie vraagt op heel veel vlakken om verandering en dit is een gecompliceerd proces. Om parallel te kunnen werken aan verschillende onderdelen is inzicht en overzicht nodig. Ook op dit vlak zijn wij breed inzetbaar; van ondersteuning in complexe samenwerkingsprocessen zoals de Regionale Energie Strategie (RES), tot aan bijvoorbeeld de realisatie van grootschalige zonnevelden.

Onze diensten

Onze specialisten op gebied van duurzaamheid kunnen op verschillende manieren en niveaus ingeschakeld worden, uiteraard ook gecombineerd met de werkgebieden gebiedsontwikkeling en openbare ruimte. Daar leggen wij de verbinding.

Consultancy

 

Wij ondersteunen organisaties in verschillende interne aspecten om in de energietransitie een passende beweging laten maken.

 

Zo geven we adviezen rondom de Regionale Energie Strategie (RES) en helpen we bij het implementeren van nieuwe processen in een organisatie. Ook helpen we bij het organiseren van lokaal draagvlak; de samenwerking met de samenleving. Is energietransitie een complexe opgave? Ja, maar wij zien het vooral als een prachtige, uitdagende kans waar we ons graag voor inzetten.

Jeroen Mol

Strategie

 

Om tot een goede strategie en beleid te kunnen komen is het van groot belang om inzicht te hebben in de belangen van alle partijen.

 

We inventariseren de belangen door in gesprek te gaan met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Vanuit deze inventarisatie brengen wij de overeenkomsten bij elkaar en vertalen de uitkomsten naar een concrete strategie of beleid. Wij hebben de kennis in huis voor dit complete proces; van een ambitie naar concrete beleids- of projectplannen. Vanzelfsprekend zijn we ook inzetbaar voor een deel van het traject.

Willem

Projectmanagement

 

Een goed doordachte strategie en beleid geeft houvast om de volgende stap te zetten, namelijk de uitvoering van het project.

 

Als projectmanagers spelen wie hierin onze rol. We bewaken het hele proces, bewaren het overzicht en nemen het voortouw bij financiële en technische uitdagingen. Daarbij fungeren we als spin in het web en zoeken en onderhouden we contact met alle partijen die een rol spelen bij het project.

Projectmanagement Duurzaamheid

Capaciteitsvraagstukken

 

Wanneer er in een organisatie tijdelijk (extra) capaciteit nodig is op het gebied van vraagstukken over duurzaamheid dan helpen wij graag.

 

Opdrachtgevers huren onze mensen op projectbasis in voor een bepaalde periode. Enkele voorbeelden: coördineren van inhoudelijke processen op het gebied van (warmte)transitie, begeleiden van gebiedsgerichte aanpak duurzame energie bedrijventerreinen en begeleiden van projecten op het gebied van zonne-energie en windenergie. Onze ervaring op het gebied van duurzaamheid is breed inzetbaar. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

Capaciteitsvraagstukken duurzaamheid

Duurzaam samenwerken?

Op dit moment zijn we niet direct bereikbaar. Laat een bericht achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of, mail ons op info@bindddd.nl

Duurzaam samenwerken?

Op dit moment zijn we direct bereikbaar. We bespreken graag de mogelijkheden!

Call to action

Gerelateerde cases

logo

Adviseur Zon Op Dak en energiebesparing

Provincie Drenthe
logo

Ontwikkeling laadbeleid voor gemeente Wierden

Gemeente Wierden
logo

Adviseur zon-op-dak gemeente Enschede

gemeente Enschede

Is dit een uitdaging voor jou?