Tags

Openbare ruimte Ingenieursdiensten Klimaat adaptief Participatie Werkvoorbereiding Provincie Overijssel

Opdrachtgever

Introductie

Het XL Businesspark Twente (Port of Twente) is een nieuw, grootschalig en duurzaam bedrijvenpark bij Almelo. Goed ontsloten via de A35 en de A1, heeft het een groot onderscheidend vermogen; het beschikt over hoogwaardig parkmanagement, centrale bluswatervoorziening, openbare laad- en loskade en grootschalige warehousing. Kortom alles wat een modern Businesspark nodig heeft om te floreren.

 

Voor het XL Businesspark werkten we aan verschillende projecten op gebied van werkvoorbereiding en directievoering, zoals:

  • verbindingsweg (XL Park 44)
  • aanleg van retenties en gewapende grondconstructie (XL Park 46)
  • aanleg zwaar transportroute (XL Park 47)
  • aanleg kruising Bolscher Landen (XL Park 50)
  • verbreding aansluiting Rijksweg A35
  • aanpassing Henriette ter Horstlaan (XL Park 51).

Doelstelling sticky-icon

Het XL Businesspark Twente is een grootschalig en duurzaam bedrijvenpark. Het ligt aan de A35. Het biedt ruimte aan internationale bedrijven van formaat in logistiek, transport, distributie en industrie. Het park is bereikbaar via weg, water, spoor en lucht. Het is gesitueerd aan een van de belangrijkste verkeersaders van Europa, de A1.  Bij de werkvoorbereiding en directievoering voor de infrastructurele werken is bind betrokken.

Plan sticky-icon

Het bedrijventerrein is nog in ontwikkeling. Een goede ontsluiting en dus het realiseren van de infrastructuur is hierin belangrijk. Continu een passende verbinding tussen ondernemers via infrastructuren.

Voor de verdere ontwikkeling van het gebied hebben wij de werkvoorbereiding en directievoering opgepakt. In de voorbereiding het ontwerp, tekenwerk, bestek en contract. Tijdens de uitvoering hebben wij ondersteund met directievoering.

Uitwerking sticky-icon

Om de opgaven te realiseren, zijn we begonnen met de verdere uitwerking van het reeds aanwezige schetsontwerp (SO) tot het definitieve ontwerp (DO) en uitvoeringsontwerp (UO). Tijdens dit hele project waren we de verantwoordelijke voor de gehele werkvoorbereiding. Tot slot hebben we, onder begeleiding van het bestek, een besteksraming opgesteld en de aanbesteding begeleid. Waaronder de beantwoording van gestelde vragen opdrachtnemer, opstellen van nota en inlichtingen, inschrijvingen, beoordeling van stukken en het opstellen van het gunningsadvies.

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
Vorige
Volgende

Resultaat sticky-icon

Het resultaat is een grootschalig bedrijvenpark dat, ondanks de verschillende delen, in verbinding is. Daar waar mensen en goederen de connectie hebben. Bedrijven in het gebied maken gebruik van een (verbeterde) infrastructuur. En dat betekent sneller en beter zakendoen!

logo

Optimaleligging

logo

Geoptimaliseerdeinfrastructuur

logo

Betere doorstromingverkeer

Het is gaaf om te zien hoe we van schetsontwerp tot realisatie betrokken zijn. Als ik er nu doorheen rij, ben ik trots. Samen met andere partijen hebben we een prachtig resultaat kunnen leveren aan onze opdrachtgever!

Niels Bossink, projectleider bij bind

Meer weten over deze case?

Op dit moment zijn we niet direct bereikbaar. Laat een terugbelverzoek achter voor onze collega Niels!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of, mail ons op info@bindddd.nl

Meer weten over deze case?

We praten je graag bij over de technische inhoud. Of heb je een dergelijke uitdaging en wil je graag onze samenwerkingsmogelijkheden verkennen? We maken graag kennis!

Call to action