Tags

Openbare ruimte Bouw- en woonrijp maken Ingenieursdiensten Klimaat adaptief Ontwerpfase Werkvoorbereiding Provincie Groningen

Opdrachtgever

Introductie

In Nederland is op dit moment sprake van een nijpend tekort aan woningen. Dit woningtekort is een probleem in het overgrote deel van de gemeenten van Nederland. Om dit probleem op te lossen worden overal in het land diverse bouwprojecten opgezet om meer woningen te creëren. Zo zijn er in 2022 ruim 74.000 woningen bijgekomen. Ook bij de gemeente Het Hogeland was er de vraag meer woningen te realiseren, onder andere in de vorm van de nieuwe woonwijk Munster in Winsum-Oost. De realisatie van de woonwijk Munster is verdeeld in drie fasen. Totale plancapaciteit in Munster is circa 150 woningen. Er is ruimte voor sociale huurwoningen, koopwoningen in lagere en hogere prijsklassen en vrije kavels. bind is bij alle drie de fasen betrokken, waarvan fase 2 en 3, het bouw- en woonrijp maken van de wijk, verder worden toegelicht in deze case.


Doelstelling sticky-icon

Uit een meervoudige onderhandse aanbesteding heeft bind de opdracht gekregen voor de ingenieursdiensten het bouw- en woonrijp maken van plan Munster fase 2 + 3. Na het bouw- en woonrijp maken van wijk Munster, kan er gestart worden met de uitvoering van het project. Het gaat hierbij om de realisatie van circa 85 woningen.

Uitwerking sticky-icon

De ingenieursdiensten binnen dit project betreft de gehele voorbereiding. Van de inventarisatie van het projectgebied en het opstellen van een programma van eisen, tot en met de aanbestedingsbegeleiding van het werk. Hiervoor zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

 

1.   Voorbereidingsfase

–   Inventarisatie projectgebied + Klic-melding

–   Uitvoeren van een DTM-meting (door derden)

–   Opstellen van een projectplanning

–   Opstellen van een Programma van Eisen (PvE)

–   Stakeholdermanagement; zoals afstemming met nutsbedrijven en Waterschap

 

2.   Onderzoeken

–   Uitvoeren van een vergunningenscan en het aanvragen van de benodigde vergunningen

–   Asfaltonderzoek (door derden)

–   Opstellen groenadvies, incl. Beheer en Onderhoudsplan

 

3.   Ontwerpfase

–   Uitwerken Schetsontwerp (SO), Voorlopig Ontwerp (VO), Definitief Ontwerp (DO) en Uitvoeringsontwerp (UO)

–   Opstellen diverse ramingen (per fase)

–   Opstellen groenplan

–   Verkeerskundige toetsen o.b.v. rijcurves (met Autoturn)

 

4.   Besteksfase

–   Opstellen bestek, incl. benodigde bijlagen (grondbalans, V&G-plan, etc.)

 

5.   Aanbestedingsfase

–   Ondersteunen bij het beantwoorden van de vragen van de inschrijvers

–   Opstellen Nota van Inlichtingen

–   Beoordelen van inschrijvingen

 

Onze werkzaamheden hebben wij eind 2021 opgestart. De aanbestedingsfase hebben wij in december 2022 afgerond.

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
Vorige
Volgende

Resultaat sticky-icon

De uitdaging van het project was met name om alle technische disciplines (verharding, parkeren, groen, rioleringen, K+L, verlichting, end.) binnen de beperkt beschikbare openbare ruimte te integreren.

Een andere mooie uitdaging binnen het project was nog om de voorbereiding van beschoeiingen langs de bestaande watergangen vorm te geven. Hiervoor zijn aanvullende onderzoeken en berekeningen uitgevoerd.

 

Het uitvoeren van de genoemde ingenieursdiensten hebben eind december 2022 geleid tot een aanbesteding, waarbij BAM Infra BV, regio Drachten uit een openbare aanbesteding het werk gegund heeft gekregen. In februari 2023 wordt gestart met de uitvoering van de werkzaamheden.

 

We hebben dit project naar volle tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd. De kwaliteit van onze producten en het snelle schakelen met een aantal uitdagingen in het project heeft de gemeente als erg positief ervaren. Op basis van deze ervaring heeft de gemeente aan bind gevraagd om de ingenieursdiensten voor het woonrijp maken van Munster fase 1 ook voor te bereiden.

logo

Meer woningen

logo

Samenwerkingpartners

logo

Groenewijk

Een project met werkvoorbereiding van A tot Z, daar krijg je energie van!

Niels Bossink, projectmanager bij bind

Meer weten over deze case?

Op dit moment zijn we niet direct bereikbaar. Laat een terugbelverzoek achter voor onze collega Sander!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of, mail ons op info@bindddd.nl

Meer weten over deze case?

We praten je graag bij over de technische inhoud. Of heb je een dergelijke uitdaging en wil je graag onze samenwerkingsmogelijkheden verkennen? We maken graag kennis!

Call to action