Tags

Openbare ruimte Besteksvoorbereiding Ingenieursdiensten Werkvoorbereiding Provincie Overijssel

Opdrachtgever

Introductie

Het dorpshuis De Glaan is hét ontmoetingscentrum van Glane, een dorpje gelegen in de gemeente Losser. Hier vinden veel dorpse activiteiten plaats of worden vanuit hier geregeld. Daarnaast is het de thuishaven van verschillende verenigingen en de Dorpsraad.

 

Het dorpshuis is centraal gelegen en wordt ook wel gezien als het hart van het dorp. Het is dus belangrijk dat dit gebouw en het terrein eromheen goed verzorgd is en naar behoren functioneert. Hierom heeft de gemeente Losser samen met de dorpsraad van Glane besloten dat het dorpshuis en het terrein rondom het dorpshuis verbouwd moeten worden.


Doelstelling sticky-icon

Dorpshuis De Glaan betreft een oud gebouw wat aan vervanging en verduurzaming toe is. Daarnaast is de gemeente voornemens om het terrein rondom het dorpshuis De Glaan opnieuw in te richten. In hoofdzaak betreft het de aanleg van parkeerplaatsen en de inrichting van terras, groen, water- en speelvoorzieningen.

 

Vanuit de raamovereenkomst “rekenen, tekenen en bestekschrijven” van de gemeenten Enschede en Losser is bind gevraagd dit project uit te voeren. De komende vier jaar voeren wij binnen deze raamovereenkomst de ingenieursdiensten uit voor deze twee gemeenten. Voor dit project verzorgen wij de gehele ingenieursdiensten voor de herinrichting van het terrein rondom het dorpshuis.

Uitwerking sticky-icon

Binnen het project waren er enkele uitdagingen waar wij rekening mee hielden. Eén van de uitdagingen was het creëren van zoveel mogelijk parkeerplaatsen binnen de weinig beschikbare ruimte. Hierbij kozen we voor een klimaatadaptieve oplossing waarbij het hemelwater ter plekke geïnfiltreerd wordt.

 

De volgende werkzaamheden hebben wij uitgevoerd:

Voorbereidende fase:

  • Inventarisatie projectgebied
  • Uitvoeren en verwerken KLIC-melding
  • Uitvoeren van een DTM-meting (door derden)

 

Ontwerpfase:

  • Uitwerken voorlopig ontwerp (VO)
  • Uitwerken definitief ontwerp (DO)
  • Uitwerken uitvoeringsontwerp (UO)
  • Opstellen benodigde ramingen (per fase)
  • Wadi berekening

 

Besteksfase:

  • Opstellen van het RAW-bestek.

 

De parkeerplaatsen worden voorzien van een waterinfiltrerende verharding: de zogenoemde SoliDrain Connect. Deze klimaatadaptieve verharding maakt het mogelijk om (blijvend) groen, infiltratie, functionaliteit en een aansprekend ontwerp samen te laten komen tot één systeem. In combinatie met de juiste ondergrond resulteert dit in een blijvend groen karakter en een goede waterinfiltratie.

 

Om het dakwater van het te verbouwen dorpshuis binnen het gebied te laten infiltreren, is gekozen voor een combinatie van IT-riolering en een wadi.

 

logo
Vorige
Volgende

Resultaat sticky-icon

We hebben de werkzaamheden naar volle tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd. Het verzoek om aanvullend een tekening op te stellen voor het parkeerterrein in de vogelbuurt, is door ons team direct opgepakt. Dit zorgde voor waardering vanuit de opdrachtgever.

 

Op dit moment is de werkvoorbereiding afgerond en ligt het bestek klaar voor aanbesteding. De uitvoering van de werkzaamheden is afhankelijk van de planning van de verbouwing van het dorpshuis.

 

logo

Een tevredenopdrachtgever

logo

Samenwerkingpartners

logo

Groenewijk

Wij verzorgen het ontwerp van de terreininrichting rondom de nieuwbouw van het dorpshuis in Glane. De nieuwbouw en terreininrichting resulteert in een levendige, actieve en gezellige ontmoetingsplek.

Niels Bossink, Projectleider bij bind

Meer weten over deze case?

Op dit moment zijn we niet direct bereikbaar. Laat een terugbelverzoek achter voor onze collega Sander!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of, mail ons op info@bindddd.nl

Meer weten over deze case?

We praten je graag bij over de technische inhoud. Of heb je een dergelijke uitdaging en wil je graag onze samenwerkingsmogelijkheden verkennen? We maken graag kennis!

Call to action