Tags

Openbare ruimte Besteksvoorbereiding Herinrichting Ingenieursdiensten Participatie Werkvoorbereiding Provincie Friesland

Opdrachtgever

Introductie

De Zuidlanden is een nieuwbouwwijk in Leeuwarden, gelegen ten zuiden van het dorp Goutum, tussen de Overijsselselaan en de Drachtsterweg. In de Zuidlanden ligt het Techumerfjild, een groot gebied met op dit moment alleen weiland. Hier wil de gemeente Leeuwarden een attractief gebied van maken voor recreatie en natuur.

 

De gemeente heeft, in nauwe samenwerking met de bewoners, een inrichtingsplan van het Techumerfjild opgesteld. De focus ligt op het herinrichten van het gebied tot een natuurgebied met recreatiemogelijkheden. De gemeente heeft bind gevraagd om de besteksvoorbereiding van dit plan uit te werken.


Doelstelling sticky-icon

Het doel is om het gebied te transformeren tot een natuurgebied met recreatiemogelijkheden. Vanuit het met de bewoners gezamenlijk opgestelde inrichtingsplan wordt natuur en recreatie samengebracht. Onze opdracht betreft het opstellen van het bestek voor de herinrichting van het Techumerfjild. Specifieke onderdelen zijn onder andere de aanleg van recreatieve en natuurlijke waterpartijen, het herstel van oude greppelstructuren, de creatie van kruidenrijk grasland en vogelbosjes. Daarnaast realiseren wij recreatieve elementen zoals een avonturenpad, een vissteiger en meerdere SUP-opstapplekken. Een mooi project om het ontwerp te vertalen naar bestekstekeningen en het omschrijven van de werkzaamheden in een RAW-bestek.

 

In dit filmpje vertelt de projectleider vanuit de gemeente meer over het doel van de herinrichting van het Techumerfjild en vertellen omwonenden over hun wensen voor het gebied. Daarnaast is te zien hoe het gebied eruit ziet voor de werkzaamheden.

Uitwerking sticky-icon

Het inrichtingsplan is vertaald naar bestekstekeningen, inclusief tekeningen van de huidige en nieuwe situatie met bijbehorende details en dwarsprofielen. Omleidingsroutes voor het fietsverkeer zijn uitgewerkt om verstoring tijdens de werkzaamheden te minimaliseren. We hebben een 3D-model gemaakt om een goed beeld te krijgen van alle grondwerkzaamheden. Door het nieuwe ontwerp te vergelijken met de Digital Terrain Model (DTM) meting van de bestaande situatie, hebben we in beeld gebracht waar en hoeveel ontgravingen en ophogingen noodzakelijk zijn. De werkzaamheden zijn omschreven in een RAW-bestek.

logo
logo
logo
Vorige
Volgende

Resultaat sticky-icon

Dit project legt de basis voor een succesvolle realisatie van het Techumerfjild. Na realisatie van het project kunnen de bewoners van de Zuidlanden genieten van een mooi natuurgebied, waar ze ook van alles kunnen beleven.

 

Het resultaat van onze werkzaamheden is een RAW-bestek voor de herinrichting van het Techumerfjild. De omleidingsroutes voor fietsverkeer zijn geïntegreerd om een vlotte uitvoering van de werkzaamheden te waarborgen. Het gebruik van een 3D-model heeft geresulteerd in een nauwkeurig overzicht van alle grondwerkzaamheden, waardoor de planning geoptimaliseerd is.

 

De besteksvoorbereiding is naar volle tevredenheid van de gemeente opgeleverd. De gemeente was positief over het soepel verlopen werkproces dat volgens planning en op een professionele manier is uitgevoerd.

Ik heb de plannen van de gemeente met alle wensen vanuit de inwoners omgezet in een uitvoeringsontwerp met RAW-bestek.
Dit zorgt ervoor dat de realisatie zo goed mogelijk verloopt. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

Thomas Bent, werkvoorbereider bij bind

logo

Een tevredenopdrachtgever

logo

Samenwerkingpartners

logo

Groenewijk

Meer weten over deze case?

Op dit moment zijn we niet direct bereikbaar. Laat een terugbelverzoek achter voor onze collega Sander!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of, mail ons op info@bindddd.nl

Meer weten over deze case?

We praten je graag bij over de technische inhoud. Of heb je een dergelijke uitdaging en wil je graag onze samenwerkingsmogelijkheden verkennen? We maken graag kennis!

Call to action