Tags

Openbare ruimte Groot onderhoud Klimaat adaptief Vergroening Werkvoorbereiding Provincie Overijssel

Opdrachtgever

Introductie

De gemeente Almelo was voornemens om in 2022 groot onderhoud uit te voeren in de Zeven Bosjes (wijk Windmolenbroek). Dit betreft het gedeelte tussen de Leemslagenweg en Broekerheide. In september 2021 heeft bind van de gemeente opdracht gekregen voor de werkvoorbereiding van dit project.

 

Een mooie bijkomstigheid is dat dit project een behoorlijk “steentje” heeft bijgedragen bij de winst van het NK Tegelwippen 2022 in de categorie middelgrote gemeenten. Een mooi klimaat adaptief initiatief die gemeenten en inwoners stimuleert om hun wijken te vergroenen. In totaal heeft de gemeente Almelo, van maart tot en met oktober, ruim 80.000 tegels vervangen door groen.


Doelstelling sticky-icon

De doelstelling van het groot onderhoud aan dit deel van de Zeven Bosjes omvatte in hoofdlijnen de volgende (onderhouds)werkzaamheden: vervanging asfaltdeklaag, vervanging van bomen (in verband met veel wortelopdruk), herstraten (met hergebruik van bestaand materiaal) en het ontstenen (vergroenen).

Uitwerking sticky-icon

Voor dit project heeft bind diverse ingenieursdiensten uitgevoerd. In de voorbereidingsfase is er een inventarisatie uitgevoerd van het projectgebied en is er veel overleg geweest met verschillende nutsbedrijven. Aan de hand hiervan is er een projectplanning opgesteld en is het Programma van Eisen bijgewerkt.

 

Na de voorbereidingsfase zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd. Onder andere is de locatie van de bomen gecontroleerd ten opzichte van kabels en leidingen.

 

Tijdens de ontwerpfase heeft bind een Definitief Ontwerp (DO) uitgewerkt, zijn er diverse ramingen opgesteld en is er ondersteuning geboden bij het opstellen van een groenplan. Aan de hand hiervan is een bestek opgesteld inclusief de benodigde bijlagen (grondbalans, V&G-plan etc.).

 

Tot slot ondersteunde bind de gemeente bij de aanbestedingsfase door het beantwoorden van gestelde vragen van de inschrijvers en het opstellen van een Nota van Inlichtingen.

logo
logo
Vorige
Volgende

Resultaat sticky-icon

In beginsel zou de aanbesteding in de winterperiode van 2021/2022 plaatsvinden, echter door diverse tegenslagen (met name in de kap-/bezwaarprocedures) is deze planning diverse keren bijgesteld en dit heeft uiteindelijk geleid tot een aanbesteding in juni 2022.

 

Uit de aanbesteding heeft BAM Infra BV het werk gegund gekregen.

 

De werkzaamheden zijn in augustus 2022 gestart en half december 2022 is het werk opgeleverd.

logo

Beterewegen

logo

Samenwerkingpartners

logo

Groenewijk

Fantastisch om ondersteuning te bieden bij het vergroenen van wijken!

Arjan de Vries, werkvoorbereider bij bind

Meer weten over deze case?

Op dit moment zijn we niet direct bereikbaar. Laat een terugbelverzoek achter voor onze collega Sander!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of, mail ons op info@bindddd.nl

Meer weten over deze case?

We praten je graag bij over de technische inhoud. Of heb je een dergelijke uitdaging en wil je graag onze samenwerkingsmogelijkheden verkennen? We maken graag kennis!

Call to action