Tags

Duurzaamheid Energietransitie Onafhankelijk advies Technisch advies op maat Toekomstbestendig maken Verduurzamen Provincie Drenthe

Opdrachtgever

Introductie

Een grote uitdaging waar we vandaag mee te maken hebben, is het toekomstbestendig maken van onze economie. Ook in provincie Drenthe staan de kernwaarden slim, groen en impactvolle economie hoog op de agenda. Dat wil zeggen: economisch rendement én maatschappelijke meerwaarde. De provincie biedt haar ondernemers een steuntje in de rug, met Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO). Hier kunnen ondernemers laagdrempelig, onafhankelijk en vrijblijvend advies krijgen zonder commercieel belang over slim, groen of impactvol ondernemen.

 

IBDO is dus een initiatief van provincie Drenthe, in samenwerking met onder andere het MKB-fonds en de Drentse gemeenten. Binnen IBDO zijn er meerdere adviseurs actief vanuit verschillende instanties, waaronder adviseur Zon Op Dak en energiebesparing.

 

 


Doelstelling sticky-icon

Het is voor provincie Drenthe van groot belang om hun ondernemers te ondersteunen bij groene, slimme en impactvolle bedrijfsvoering. Het idee van IBDO is dat ondernemers een vliegende start kunnen maken. Ze worden uitgedaagd om te innoveren op het gebied van de Drentse kernwaardes. Ook wordt het Drentse imago van een aantrekkelijke, bruisende en ondernemende provincie ondersteund. Het overkoepelende doel is om een aantrekkelijk vestigingsklimaat te versterken en in te zetten op werkgelegenheid. Dat is hoe Drenthe bouwt aan een toekomstbestendige economie. Als onafhankelijk adviseur draagt bind een steentje bij aan deze doelstelling, namens IBDO. Wij geven advies op het gebied van zonnepanelen op bedrijfsdaken (Zon Op Dak) en energiebesparing.

 

Uitwerking sticky-icon

Sinds 2021 is bind verantwoordelijk voor het geven van onafhankelijk advies op het gebied van Zon Op Dak en energiebesparing. Omdat er in Drenthe een groot aantal ondernemers is, in verschillende fasen en sectoren, is geven van advies maatwerk.

 

We gaan altijd langs voor een gesprek op locatie, om zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen voor Zon Op Dak en energieadvies. Denk hierbij aan de bouw van het pand, energieverbruik en netaansluiting. Op basis hiervan wordt achteraf een adviesverslag gemaakt voor de ondernemer. In het adviesverslag verwerken wij een heldere uiteenzetting van mogelijke maatregelen en punten voor extra aandacht (bijvoorbeeld netcongestie). Voorbeelden van maatregelen zijn zonnepanelen, isolatie en laadpalen. Hierbij kijken we per ondernemer naar de meest logische volgorde.

 

Daarnaast geven we inzicht in de omvang van de investering en de mogelijkheden voor subsidie en financiering.

 

 

 

 

Als we het eens zijn over het uitvoeringsplan, verbinden wij de ondernemer met lokale partijen voor onderzoek, planuitwerking of uitvoering. Zo maken we allemaal optimaal gebruik van het ecosysteem in Drenthe en kan de ondernemer de volgende stap zetten: realisatie.

 

Naast het geven van advies in 1-op-1 gesprekken, is bind regelmatig aanwezig bij bijeenkomsten voor ondernemers, zodat het aanbod van IBDO bekend is en blijft.

 

De aanpak van bind

Binnen dit soort projecten handelen we vanuit onze opdrachtgever, in dit geval IBDO/provincie Drenthe, maar wel volgens de aanpak van bind. Vijf kernwaarden staan in deze aanpak centraal. Een van de kernwaarden is snelheid, binnen twee weken nadat een aanvraag is binnengekomen, willen wij aan tafel zitten met de ondernemer. Maatwerk en onafhankelijkheid zijn een tweede en derde kernwaarde. Daarnaast werken wij vanuit een duidelijk stappenplan, dit creëert structuur en herkenbaarheid. Als laatste werken wij toekomstgericht. We zorgen ervoor dat we met onze adviezen bijdragen aan de toekomstbestendigheid van ondernemingen en maatschappij. Zo maken we samen impact.

Resultaat sticky-icon

We hebben inmiddels enkele honderden aanvragen behandeld. We krijgen veel positieve reacties van de ondernemers. Bij de meeste ondernemers ontbreekt het aan de tijd om er goed in te duiken. Door IBDO zijn ondernemers in Drenthe bewuster geworden van hun opties om slimmer, groener en impactvoller te ondernemen. Ze hebben meer informatie over de mogelijke maatregelen die ze kunnen nemen, en punten voor aandacht. Ook weten ze waar ze terecht kunnen met hun vragen, of bij eventueel meekijken in offertes. Hiermee hebben Drentse Ondernemers een kick-off gehad voor het verduurzamen van hun bedrijf.

 

logo
logo
Vorige
Volgende
logo

Adviesop maat

logo

Verduurzamen vanonze leefomgeving

logo

Samenwerken met ondernemers

Meer weten over deze case?

Op dit moment zijn we niet direct bereikbaar. Laat een terugbelverzoek achter voor onze collega Willem. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of, mail ons op info@bindddd.nl

Meer weten over de case?

We praten je graag bij over (technische) inhoud. Of heb je een dergelijke uitdaging en wil je graag onze samenwerkingsmogelijkheden verkennen? We maken graag kennis!

Call to action