Tags

Artikel

Geplaatst op:

Laatst bijgewerkt op:

Tegenwoordig staan duurzaamheid en energiebesparing versus een gezonde bedrijfseconomie en -ontwikkeling boven aan de agenda. Daarom is het cruciaal voor MKB-bedrijven om hun energieverbruik en -opwek inzichtelijk te hebben, te optimaliseren en te verduurzamen. Verspreid over meerdere projecten hebben we aan ruim 500 MKB-bedrijven energieadvies gegeven, binnen de provincies Overijssel, Gelderland en Drenthe. Dit artikel onderzoekt het belang van dit advies en de potentiële voordelen voor zowel de bedrijven als onze leefomgeving.

logo
logo
logo
Vorige
Volgende

Waarom is energieadvies voor MKB-bedrijven van groot belang?

MKB-bedrijven zijn de ruggengraat van de economie in regio’s zoals Twente, West-Overijssel, Drenthe en Gelderland. Veel van deze bedrijven hebben echter beperkte middelen en kennis als het gaat om energiebesparing en verduurzaming. Door onafhankelijk energieadvies te verstrekken, kunnen deze bedrijven niet alleen kosten besparen, maar ook hun bedrijfsvoering verbeteren, uitbreiden of opstarten. Voor steeds meer ondernemers is het cruciaal om hierover goed na te denken en te zoeken naar de beste maatwerkoplossing.

Ons proces van energieadvies? Alsof het onze eigen bedrijfsvoering zou zijn!

Een passend energieadvies begint met goed contact met de ondernemer. Hij/ zij moet weten met wie ze in het proces stappen, en andersom. Alleen op basis van vertrouwen kunnen we het beste energieadvies geven. Dit vertrouwen bouwen we op door persoonlijk contact te maken. We bellen én we gaan persoonlijk langs bij de ondernemer.

 

Tijdens of direct na het bezoek analyseren we de energieprocessen van het bedrijf. We identificeren inefficiënties in o.a. het gebouw, het huidige energiesysteem en het energiecontract. Daarnaast brengen we de toekomstige wensen van het bedrijf in kaart. We richten ons dus niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn. We onderzoeken wat het MKB-bedrijf wil bereiken en welk energieadvies daarbij past. Vervolgens doen we concrete aanbevelingen voor verbeteringen en stappen richting energiebesparing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanschaffen van zonnepanelen, het isoleren van de muren en gevels, het plaatsen van een warmtepomp of het vervangen het glas en kozijnen.

 

Daarnaast helpen wij de ondernemer met het regelen van financiering. Bij financiering denk je bijvoorbeeld aan een subsidie. Binnen de verschillende provincies zijn meerdere subsidies te verkrijgen op het gebied van verduurzamen en energiebesparing. Dankzij onze kennis over en ervaring met het aanvragen van deze subsidies, kunnen wij het maximale hieruit halen voor de ondernemer.

 

Wij geven onafhankelijk advies in opdracht van gemeenten en provincies, maar ook direct in opdracht van MKB-bedrijven. Lees meer over onze aanpak in onze cases over de projecten zon-op-dak, duurzaamheidscoach en Ik Ben Drents Ondernemer.

Voordelen van ons energieadvies? Energie is niet meer vanzelfsprekend!

Wij realiseren kostenbesparingen door het verminderen van energieverbruik en het optimaliseren van energieprocessen, -systemen en contracten. Hierdoor kan een MKB-bedrijf haar bedrijfsvoering voortzetten, ontwikkelen of opstarten. Zonder de juiste energie en slimme oplossingen kunnen veel processen en machines niet draaien. Wij helpen graag om dit te voorkomen.

 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

logo
logo
Vorige
Volgende

Wil je weten hoe jouw bedrijf kan besparen op energie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of, mail ons op info@bindddd.nl

Wil je weten hoe jouw bedrijf kan besparen op energie?

Neem contact op met Tom! Hij praat je graag bij over de technische inhoud. Of heb je een dergelijke uitdaging en wil je graag onze samenwerkingsmogelijkheden verkennen? We maken graag kennis!

Call to action